06–51 383 380

Kisten

Erik de Jong Uitvaartzorg

Kisten

Onze kisten zijn uitsluitend gemaakt van massief populierenhout. Waarschijnlijk vraagt u zich af om welke welke redenen wij voor kisten van massief populierenhout kiezen. Hieronder geven wij een aantal redenen om ook massief populierenhout te gebruiken voor uw kist, ten opzichte van het meer gebruikelijke spaanplaat.

 

herfstblad

 

Wist u dat bij de productie van spaanplaat kisten giftige stoffen vrijkomen? Bij de productie van een populierenhouten uitvaartkist wordt 82% minder chemische stoffen zoals lijm gebruikt dan bij een vergelijkbare spaanplaat kist.

Spaanplaat bevat, afhankelijk van de kwaliteit, een bepaalde hoeveelheid formaldehyde. Dit is een onaangenaam ruikend en giftig gas, dat irritaties van de huid, ogen, neus, en keel kan veroorzaken.

 

herfstblad

 

Wij houden van de natuur en gebruiken alleen massief hout. Geen houtsnippers die aan elkaar gelijmd tot een geheel met chemische stoffen.

Uit onderzoek is gebleken dat er minder aardgas nodig is tijdens een crematie met massief hout in vergelijking met spaanplaat. sommigen zullen misschien denken dat een crematie zonder een uitvaartkist nóg milieuvriendelijker is. Dat is echter niet zo. Het hout functioneert namelijk als brandstof, omdat het een hoge calorische waarde heeft. Hierdoor is vrijwel geen extra fossiele brandstof nodig bij het crematieproces.

 

herfstblad

 

Het gebruik van populierenhout in plaats van spaanplaat zorgt voor een schonere verbranding bij het cremeren. Er komen minder giftige stoffen vrij dan bij het verbranden van spaanplaat.

Na het begraven doormaakt het lichaam het ontbindingsproces. Een lichaam heeft ongeveer tien jaar nodig, voor het gehele proces is voltooid. Een spaanplaat uitvaartkist is gemiddeld al binnen veertien dagen uiteengevallen, waardoor het ontbindingsproces wordt stopgezet. Dit is bij een massief populierenhouten kist niet het geval.

 

herfstblad

 

Door het gebruik van chemische materialen zoals lijm wordt het ontbindingsproces vertraagd. Door juist zo min mogelijk chemische materialen te gebruiken gaat dit proces sneller en wordt het milieu minder belast.

Populierenhout is 30% lichter in gewicht dan spaanplaat. Ideaal bij het dragen en hanteren van de kist voor de uitvaartbegeleiders, vervoerders, en de nabestaanden.

 

herfstblad

Onze locatie

U kunt onze gedenk- en troostwinkel bezoeken om u te laten inspireren, of u kunt langsgaan op ons kantoor op hetzelfde adres om een voorgesprek te houden.

Gedenk– en Troostwinkel

Van Vredenburchweg 55, 2282 SE Rijswijk,

Openingstijden: 10:00 - 17:00 uur, andere tijden mogelijk op afspraak.

Laat ons u van dienst zijn